Fotografia propietat de Marc Sixto - www.sixtophoto.com


Aquesta figura aparegué l'any 1985, també com a recuperació d'un altre element de la imatgeria històrica de Manresa. Va ser feta per Sendo Vall, Carles Casado, Domènec Forns i Carme Sangrà, pesava uns quaranta quilos i la duien entre cinc persones, quatre a fora i una a dins, que controlava els moviments del cap amb un volant.

L'any 2005 es va reconstruir es va fer més lleugera, de manera que ara només pesa uns vint quilos i la porten quatre persones per fora de la figura, fet que li dóna molta lleugeresa i una gran rapidesa de moviments. Li dóna forma una estructura metàl·lica molt simple, recoberta amb tela de lona de color marró, té el coll mòbil i el cap de fibra de vidre.

Els primers anys duia dos tipus de pirotècnia diferent. fuets a les places i barrilets -un tipus de pirotècnia xinesa- als carrers del recorregut, tant a la boca -dues unitats- com a la cua, en que en porta una. D'uns anys ençà, normalment només porta fuets a causa de les dificultats cada cop més creixents per obtenir algun tipus de pirotècnia xinesa.