El Correfoc de Manresa i la seva estructura organitzativa va centrar la ponència inaugural que es va fer a les jornades COET de Vilafranca del Penedès el passat dia 31 de desembre. Les jornades serveixen per explicar festes amb pirotècnia i aspectes organitzatius.

Del Correfoc de Manresa el públic va destacar la quantitat de pirotècnia que s’utilitza i va sorprendre a algunes persones que no coneixien amb profunditat la festa algunes de les peculiaritats que marquen el Correfoc com és el fet de tenir imatgeria pròpia, una varietat molt àmplia de pirotècnia, un vocabulari propi , músiques creades per a l’ocasió i una complexitat organitzativa que és tinguda com a un cas d’èxit i una bona praxi dintre del món de les festes de foc.

Durant l’exposició es van mostrar diferents vídeos on es poden veure algunes moscades com la de la plana de l’om, accions com la Mostra del Correfoc o la Moscada Infantil, la crema del Bou i un vídeo on es mostra tota la imatgeria que forma part del Correfoc de Manresa. També es va explicar els nombrosos grups que hi participen, des dels dimonis i dracs fins al Servei d’Ajuda al Correfoc (SAC) o grups com el de pirotècnia, que són bàsics per al bon funcionament del Correfoc.

També va merèixer un capítol específic la col·laboració amb l’ajuntament, la col·laboració dels comerciants de la zona tot protegint els seus aparadors i la participació elevada dels veïns, a més de l’específic pla de Protecció Civil que s’ha muntat al voltant d’aquesta festa.

El Correfoc de Manresa protagonista a les jornades COET 2015
Contact Form Powered By : XYZScripts.com
Facebook
Twitter
Instagram