Aquí mirarem de donar resposta a totes les preguntes que s'us plantegin sobre Xàldiga Taller de Festes. Feu clic sobre la pregunta per a visualitzar-ne la resposta.

Per a qüestions que no apareguin en aquest apartat, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres mitjançant el següent formulari.

Què és Xàldiga Taller de Festes?

Xàldiga Taller de festes és una entitat fundada el 1983 que organitza i col·labora en l’organització d’actes festius i de festes populars i participatives a la ciutat de Manresa.
Som més de 350 socis que preparem festes tan sonades com la Mostra i el Correfoc de Manresa, el Correaigua o la Moscada Infantil. Aquests però no són el nostre únic objectiu, any rera any procurem obrir el nostre ventall d'activitats i propostes i evidentment, estem oberts a noves incorporacions de persones amb idees i empenta!.

Però … com puc fer-me soci?

Omplir aquest formulari i un membre de l'Equip Permanent es posarà en contacte amb tu per verificar totes les dades.

La quota anual és de 25€. Per als menors d'edat la quota anual és de 20€.

I si sóc soci, què implica?

Ser soci implica formar part de Xàldiga Taller de Festes ja sigui a nivell participatiu com simplement col·laborador. El fet de ser soci és el pas previ a poder formar part d'alguna de les seccions en les que es divideix la nostra entitat: Correfoc, Correaigua, Diables, Tabalers, Infantil o Histrions.

A més a més, com a soci gaudeixes de descomptes en part del merchandising que produeix l'entitat (samarretes, cd's, ...) i tens el dret (i el deure!) de participar en les assemblees que es puguin realitzar durant l'any per a debatre temes d'interès "xaldiguero".

D’acord!…ja sóc soci. I ara? Com puc apuntar-me a un secció?

Si has omplert correctament el formulari, ja has hagut de dir a quin Grup o a quina Secció et vols apuntar. Has de saber que els Grups de Dimonis (Capgirells, Moixogants, Fogueres i Fogaines) la imatgeria (Víbria, Bou, Drac, Mulassa, Asmodeu, Nas de sutja, Coll-llarg i Gàrgola) i SAC (Servei d'Ajuda al Correfoc) pertanyen a la Secció Correfoc i que la majoria de les Seccions restants realitzen vàries activitats al llarg de l'any. Tant els grups com les seccions, tenen una llista d'espera. Un cop has decidit a formar part de Xàldiga Taller de Festes, entres a la llista d'espera pertinent.

Pots apuntar-te a una Secció i a un Grup o només a una de les dues coses, només cal que tinguis ganes de passar-t'ho bé i de fer-ho passar bé!.

Llista d’espera? I com funciona?

Sí. A Xàldiga Taller de Festes ens regim per una llista d'espera ja que les places a les Seccions o als Grups estan limitades pel material, però cada any es renoven amb membres o, en alguns casos, s'amplien les places.

Existeix una única llista d'espera i cada soci nou decideix a quin grup o secció vol anar. Aleshores, quan un cap de grup considera que necessita algú nou al grup, consulta la llista d'espera per a incorporar els nous membres que li facin falta.

Si no saps on apuntar-te, et recomanem que donis un cop d'ull a la web i miris les activitats que realitzen les seccions o els diferents grups que participen en el Correfoc.

I si només vull sortir al Correfoc, què he de fer?

Doncs només cal que ser soci  i pertànyer a un dels Grups que conformen el Correfoc:

 • SAC
 • Capgirells
 • Moixogants
 • Fogueres i Fogaines
 • Drac
 • Víbria
 • Asmodeu
 • Gàrgola
 • Nas de Sutja
 • Mulassa
 • Coll-llarg

Et recomanem que si no saps quin triar donis un cop d'ull a la web del Correfoc i així podràs acabar de decidir-te.

I aquests grups, què fan?

Et recomanem que visitis la web del Correfoc on ho tens tot molt més detallat. Però per fer-te'n cinc cèntims:

SAC (Servei d'Ajuda al Correfoc): són els encarregats de vetllar per la seguretat del Correfoc. Vigilen als correfocaires, als membres de xàldiga i a la gent que ho vol veure des de fora. A més a més, vigilen els obstacles, els punts de pirotècnia... sense ells, de ben segur que el Correfoc no es podria realitzar.

Moixogants, Capgirells i Fogueres i Fogaines: són els tres grups de Dimonis del Correfoc de Manresa. Cadascun d'ells utilitza una pirotècnia diferent i "salten" tant a les places com durant el recorregut.

Drac, Víbria, Gàrgola, Asmodeu: són els quatre majestuosos Dracs del Correfoc de Manresa que "salten" tant a les places com al recorregut.

Mulassa, Coll-Llarg, Nas de Sutja: són els tres divertits Dracs Mòbils del Correfoc de Manresa, que sempre fan de les seves per sobre els caps dels correfocaires.

Entesos! Però jo vull apuntar el meu fill/a…oi que hi ha una Secció Infantil?

Així és. A Xàldiga Taller de Festes tenim una secció per als menuts de la casa que inclou nens i nenes des dels 8 anys fins als 17 (un cop compleixen la majoria d'edat, ja poden entrar a formar part de la resta de seccions de l'entitat).

Aquesta secció gaudeix de dos petits grups: els Tabalons (són els encarregats de posar ritme a la Moscada Infantil) i els Diablons (responsables de guspirejar els infants de Manresa a la Moscada).

El procediment per entrar a formar part d'aquesta secció és exactament el mateix que en el cas de les seccions "adultes". Cal que ompliu el formulari. Abans d'oficialitzar l'entrada del vostre fill a la Secció Infantil caldrà també que ompliu una autorització paterna que s'us entregarà en el moment oportú.

Contact Form Powered By : XYZScripts.com
Facebook
Twitter
Instagram