El Correaigua és una festa de carrer on l'aigua enllaça tots els participants. Aquest acte dóna el tret de sortida de la Festa Major de Manresa i es realitza durant la tarda del dissabte del penúltim cap de setmana del mes d'agost.

Tota la festa s'estructura a partir d'un cercavila que va passant per diverses places i carrers del barri vell de la ciutat, en cadascun dels quals hi ha diferents elements que serveixen per a remullar tots els participants de la cercavila. Per aquest motiu, i amb aquest objectiu, l'organització del Correaigua té disposades estratègicament diverses cisternes i mànegues d'aigua al llarg d'aquest recorregut, de manera que tothom pugui gaudir completament de la festa. Hem de tenir en compte però que no tota l'aigua que cau damunt la gent és la que subministra l'organització, sinó que es compta amb la col·aboració dels propis participants i dels veïns dels carrers i places per on passa.

En aquest sentit, el Correaigua gaudeix de la bona predisposició dels participants que, ja sigui organitzant comparses o portant estris per a remullar a l'altra gent, promouen un ambient festiu espectacular.

El primer Correaigua es realitzà durant els actes de la Festa Major de Manresa de l'any 1989 però l'origen de la festa es remunta al 1982 quan, durant la realització dels primers correfocs que es varen celebrar a la ciutat, per a fer-se passar la calor, els participants demanaven als veïns dels carrers per on passaven que els tiressin aigua des del balcó. Aquest fet, a més a més d'ésser perjudicial per a la pirotècnia, era quelcom perillós per al Correfoc ja que podia provocar explosions descontrolades de la pirotècnia molla.

Pel què fa al recorregut, ha variat poc al llarg dels anys, mantenint-se en els mateixos carrers i places del barri vell. Tanmateix, cada any es procura anar afegint sorpreses als participants en altres aspectes com els tipus d'aigua que s'utilitzen, la decoració dels carrers, l'ús de diferents mànegues amb aigua de diversos colors i olors, l'incorporació d'altres elements com el fang, el confeti, la farina, etc.

Amb aquestes expectatives doncs, el recorregut s'inicia a la Plaça Europa i es dirigeix cap al carrer del Carme, c.Pedregar, pl. Pedregar, c. Metge Planes, c. Nou, c. Sant Miquel, Baixada del Carme, pl. Sant Ignasi Malalt i arriba a la plaça Major, on sovint es preparen diferents "trampes aquàtiques" als agosarats participants de la cercavila. Des de la plaça Major es dirigeix fins a c. Cap del Rec, pl. Carme, c. Carme i retorna a pl. Europa on es fa el fi de festa.

 

Com veieu, aquesta és una festa que no us podeu deixar perdre!

Marc Torras, Joan M. Llorens

 

Contact Form Powered By : XYZScripts.com
Facebook
Twitter
Instagram