Som el grup de percussió de l’entitat Xàldiga Taller de Festes. Els nostres orígens es remunten als anys vuitanta amb el naixement del Correfoc de Manresa, i des d’aleshores els nostres tabals sempre han encapçalat aquesta cercavila de foc pels carrers de la capital del Bages.

A més, durant la resta de l’any, juntament amb el grup de Diables de l’entitat, duem el ritme, la festa i el foc a indrets del tot diversos. La majoria d’actuacions les realitzem a Catalunya, tot i que hem tingut desplaçaments més llargs com els de Burgos, País Basc, Andorra, Portugal o Itàlia.

Els darrers anys hem potenciat els nostres espectacles de percussió i hem participat a cercaviles, casaments, aniversaris, fires medievals, trobades i actes de tot tipus. D’aquesta manera, del nostre origen vinculat al món del foc ha sortit una nova branca que amplia el ventall d’espectacles. Una oferta que s’adapta a qualsevol necessitat i que té com a principal objectiu encomanar el nostre ritme i energia a tots aquells que estiguin al nostre voltant.